4D Intervisie voor Federaties en beroepsverenigingen

4D intervisie

4D-intervisie: een integrale aanpak van groepsintervisie rond 'beroepen in verandering'.

Tijdens 4D Intervisie gaan we in groep nadenken over de veranderingen in de maatschappij die invloed hebben op het beroep of vakgebied en gaan we bepalen wat er nodig is om op deze veranderingen te anticiperen binnen de nieuwe regels van het zakendoen.

De ondernemer-vrije beroeper: Er veranderen essentiële zaken in het beroep waarvoor ik ooit koos. Welke invloed invloed heeft dit op mijn handelen en welke keuzes zijn de beste?

De veranderende klantenrelatie: Klanten worden mondiger en steeds meer veeleisend. Hoe kunnen we anticiperen op de snel veranderende vraag van klanten?

De impact op personeel en organisatie: Onze mensen hinken soms achterop en hebben weerstand tegen verandering. Hoe kunnen we hen meer motiveren en betrekken?

Een veranderend verdienmodel: Door invloeden van buitenaf (digitalisering, automatisering, disruptie, enz) kunnen we niet meer diezelfde prijs vragen als weleer. Wat zijn alternatieve manieren van 'geld verdienen' nu ons business model aan vernieuwing toe is?

Praktisch? 

  • Dit intervisietraject omvat 3 halve dagen groepsintervisie met de bestuursleden en/of het management van de federatie of beroepsvereniging

  • De sessies vinden plaats in de kantoren van de vakvereniging, in Vlaanderen.

  • Een intakegesprek is vrijblijvend, duurt 45 minuten
    en kan doorgaans binnen de 5 werkdagen worden ingepland

intervisie