4D ondernemen voor KMO’s

4 d ondernemen model

4D-ondernemen: een integrale aanpak van businesscoaching & consulting die inzoomt op alle aspecten van uw bedrijfsvoering en uw ondernemerschap.

4D-ondernemen is een intensief coachtraject voor ondernemers, vrije beroepen en bedrijfsleiders die een allesomvattende visie en strategie willen ontwikkelen voor nieuwe of bestaande KMO of vrij beroep. Tijdens een aantal opeenvolgende sessies en vergaderingen - die op elkaar verder bouwen - leert u de juiste bedrijfskeuzes maken en de nodige vernieuwingen doorvoeren in uw bedrijfsaanbod en/of globaal businessmodel. Dankzij een 360° holistische benadering bent u sterk gewapend voor de uitdagingen die uw pad zullen kruisen en bent u als ondernemer persoonlijk én strategisch voorbereid op nieuwe trends en veranderingen. 

Emotionele intelligentie: De zwakke plekken van een ondernemer zijn de potentiële valkuilen voor de ontwikkeling van zijn of haar bedrijf. Hoe gaat u om met uzelf als persoon en met klanten, medewerkers en stakeholders? In dit deel krijgt u inzicht in de factoren die u leiden in het nemen van bedrijfsbeslissingen en in welke mate uw zakelijke kant in balans is met uw persoonlijke waarden. U ontdekt wat u écht gelukkig maakt als ondernemer en leert een sterke motivatie inzetten voor uw verdere ondernemersplannen. 

Competenties: Elk schip heeft een kapitein nodig die stormen kan trotseren. Hoe sterk zijn uw ondernemersvaardigheden ontwikkeld en wat remt uw dynamiek? In dit deel van het traject brengen we uw ondernemersprofiel in kaart, vertrekkende vanuit uw kwaliteiten en werkpunten en versterken we uw ondernemerschap, daar waar het écht nodig is, zodat u niets binnen uzelf u tegen kan houden om uw ambities te realiseren. 

Onderneming: Enkel met een duidelijke strategie kunt u uw zakelijke doelen bereiken. Wat is uw bedrijfsstrategie en hoe implementeert u deze in heel uw onderneming? Zijn uw bedrijfsprocessen geoptimaliseerd? U leert in dit deel alles wat u dient te weten over de zakelijke aspecten van uw onderneming, van winst creëren tot het dagelijks managen van uw personeel en het uitzetten van een rendabel prijsbeleid. 

Vakgebied: Als ondernemer heeft u een heldere missie en visie nodig om relevant te blijven in uw vakgebied. Wat brengt klanten naar u in plaats van naar uw concurrenten, vandaag en op langere termijn? In dit deel leert u zich onderscheidend positioneren en ontdekt u zelf ook waar uw échte toegevoegde waarde zit in de ruimere wereld. Hierdoor wordt het ook veel eenvoudiger om uw bedrijf én uzelf in de wereld te zetten. 

Praktisch? 

  • Dit bijzonder begeleidingstraject omvat 10u individueel advies & consulting, verdeeld over 8 individuele sessies. 

  • U start met het uitrollen van uw persoonlijke ondernemersprofiel: het ondernemersrapport dat uw sterktes en valkuilen in het ondernemerschap weergeeft, waaraan we vervolgens samen de beste strategie zullen verbinden.

  • De sessies vinden plaats op een geschikte bedrijfslocatie bij de klant of in de kantoren van Kelly Esseldeurs te Diepenbeek.

  • Een intakegesprek is vrijblijvend, duurt 75minuten en kan doorgaans binnen de 5 werkdagen worden ingepland.

zinvol ondernemen handdruk